Home » Overig

Reactie plaatsen

Reacties

Corinne Bruinstroop
2 dagen geleden

Voor het OERgezellig boekenab mocht Kattenliefde van Saskia Schouten lezen.

Miranda is single en heeft een leuke baan in een creawinkel en werkt als vrijwilligster bij een dierenorganisatie. Diep in haar hart zou ze best een leuke vriend willen hebben, maar tot nu toe heeft ze weinig geluk gehad in de liefde. Als ze in de zomervakantie met haar tentje op een camping staat, ontmoet ze diverse leuke mannen die haar hart sneller laten kloppen, maar of de ware er ook bij is? Dan krijgt ze een folder van een katten organisatie in Jeruzalem, die vrijwilligers zoekt….

De cover van het boek past echt in het verhaal. Het is een fijn geschreven boek dat je even meeneemt naar de wereld van Miranda. Je proeft de gezelligheid die in het boek beschreven staat en leest echt vlot weg. Lekker luchtig en realistisch. Echt een boek waar de dierenliefhebber zichzelf kan terugvinden.

Ik geef het boek 4,5 sterren.

Conny Schelvis
11 dagen geleden

recensie ' vergiffenis "

Het boekje “vergiffenis” is een al wat oudere titel en mocht ik lezen voor het ” oergezellige boekenlab“, een initiatief waarbij Nederlandstalige auteurs meer aandacht krijgen. Vaak zijn het auteurs / titels die moeizaam hun weg vinden naar de boekhandel en bibliotheken omdat zij nog niet bekend zijn bij het grote publiek of een voet tussen de deur krijgen bij een grote uitgeverij. Ik kwam de groep tegen op facebook en zag daar wat titels voorbij komen die mijn interesse wel trokken. Op verzoek van de initiatiefnemer van de groep heb ik de titel ‘vergiffenis’ gelezen. Het was mijn kennismaking met het werk van Saskia Schouten. Al eerder was ik haar boeken tegen gekomen bij verschillende facebookgroepen maar nog niets van gelezen dus.

De novelle (117 pagina’s) is uitgegeven in een mooie hardcover versie. De cover komt zeer conservatief over en vind ik niet bij de achterflap tekst passen. Voor een thriller verwacht ik toch een andere cover. Ik heb begrepen dat het verhaal opnieuw is uitgegeven onder de titel ‘drama op Camino ‘ een ook voorzien is van een andere cover die meer past bij een vakantie-thriller.

Het verhaal gaat over Rasika. Zij werkt in een winkel en gaat in november op vakantie naar Malta. Even de stress van het werk achter zich laten. Ze geniet van de omgeving en ontmoet tijdens een excursie naar Comino, een man die denkt dat zij haar nichtje Tessa is. Ze besluit voor de grap zich voor Tessa uit te geven, komt er achter dat de man Jochem heet en al snel heel andere bedoelingen heeft van zijn ontmoeting met Tessa. Het gedeelde duistere verleden van Jochem en Tessa is verre van prettig. Hij rekent het Tessa aan wat hem is overkomen toen zij samen op een missie van het leger waren. Hij wil niets liever dan wraak nemen en Rasika, die hier niets van af weet, kan hem niet meer overtuigen dat zij Tessa niet is…. Ze vreest voor haar leven.

Na een spannende en realistische proloog was ik een beetje verrast. Door de cover, titel en achterflap had ik niet zo’n pittige proloog verwacht. Vervolgens vallen we het leven van Rasika binnen en belandt je na een stuk oorlog in een feelgoodsfeertje. Dat was even schakelen. In acht korte hoofdstukjes gaan we met Rasika mee op reis naar Malta. We volgen haar op de voet waarbij de auteur soms wel heel veel en opsommend verhaalt. Het lijkt af en toe een halve reisgids wat ik zelf een beetje overbodig vind zeker als je maar een beperkt aantal pagina’s hebt om je verhaal te vertellen. Even is er een terugblik naar de stress op haar werk maar ook hier vraag ik mij hoe relevant het moet zijn om daar al die woorden aan te verspillen.

De ontmoeting met Jochem, die door zijn oorlogsverleden aan PTTS lijdt, geeft het verhaal een andere wending hoewel ik Rasika wel erg naïef vind om zomaar met hem mee te gaan en te doen alsof ze haar nichtje is. Ondanks dat zit het verhaal wel goed in elkaar en leest het lekker weg. Misschien komt het ook doordat ik heel veel thrillers al gelezen heb ik niet snel verrast wordt en niet snel iets origineel kan vinden. Het pittige uit de proloog kom ik niet meer tegen. Jochem heeft PTTS en besluit totaal ondoordacht wraak te nemen op zijn geest van het verleden maar in zijn handelen is hij weer heel erg terughoudend terwijl je van zo’n getekende man juist onverwachte actie zou verwachten. Hierdoor houdt het een beetje het midden tussen een vakantiethriller en romannetje. Wel origineel vond ik dat de auteur de hoofdpersonage haar vertrouwen in God en geloof liet uiten in het verhaal, waarbij zij toch ook wel weer anders in het verhaal staat dan iemand die dit niet zou kunnen. Dit kom je niet vaak tegen. Maar zal niet elke lezer aanspreken.

Hoewel een novelle niet het soort verhaal is om karakters uit te diepen om dat daar de ruimte niet voor is had de nadruk wel wat meer op de interactie tussen Rasika en Jochem kunnen liggen als er andere stukken, die minder relevant waren, zouden zijn weggelaten.

Daarnaast wordt het boekje weggezet als een thriller voor y.a en volwassenen. De toegankelijkheid en het makkelijk leesbare maakt het inderdaad geschikt voor een jonger en breder publiek. Maar makkelijk leesbaar maakt het niet meteen een y.a boek. Persoonlijk vind ik een y.a thriller een andere tak van sport dan een thriller voor volwassenen. Het y.a genre heeft als kenmerk dat ze met name gericht zijn op jongeren vanaf ongeveer 12 á 14 jaar en daar vind ik het boekje niet passend bij.

Voor mij was het een kennismaking met een tot nu toe voor mij onbekende auteur. Het verhaal leest lekker weg en is ideaal als ‘tussendoortje’ . Dat klinkt misschien wat kleinerend maar zo bedoel ik het niet. Het is leuk om op zo’n wijze kennis te maken, door middel van een kort verhaal, met het werk van een auteur. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe thriller schrijvers en zo kom je er al snel achter of het je ligt of niet. En eerlijk gezegd is dat in dit geval het niet voor mij. Gepakt door de proloog vond ik de opstart van het daadwerkelijke verhaal een anti-climax die voor mij niet meer werd opgebouwd naar een pakkend verhaal.

lies Kreuger
een maand geleden

Ik mocht lezen via de Facebookgroep OERgezellig- Het boekenlab van de verborgen pareltjes , het boek van Marisa Koopman- Mikayla on tour.
Ik had nog nooit van deze schrijfster gehoord, of 1 van haar boeken gezien.
Het blijkt dat zij al eerder een boek heeft uitgegeven met de titel - Terug naar Roemenië - .


Het verhaal draait zich om Mikayla en haar reizen. Mikayla neemt de beslissing om een jaar niks te gaan doen, alleen maar reizen maken naar bestemmingen die zij nogmaals wil bezoeken en dat te vloggen. Ze neemt je mee op haar reizen, verteld een stukje over de geschiedenis van het land, en op al haar reizen komt ze in contact met verschillende mensen waaruit dan weer vriendschappen ontstaan.

Persoonlijk vond ik het een leuk boek om te lezen, het is een feelgoodroman ( wat ook niet te klef overkomt ) geschreven in een vorm van een reisverslag.

Marisa Koopman heeft een leuke luchtige schrijfstijl , wat makkelijk weg leest en je toch kan vermaken
Ik geef haar 4 sterren

Lisette Verboom
2 maanden geleden

Voor het OERgezellig boekenlab mocht ik Vergiffenis lezen van Saskia Schouten. Saskia heeft al meerdere boeken op haar naam staan en is dus een ervaren schrijver. Ik las eerder een boek van haar en het viel me op dat in beide boeken reizen een groot deel van het verhaal is.

De cover is mooi, al vind ik het jammer dat er totaal niet aan te zien is wat voor soort boek het is.

Het boek begint met een proloog waarin een oorlogservaring beschreven wordt. Het eigenlijke verhaal gaat over Rasika die op reis gaat. Ze ontmoet een man die denkt dat ze haar nicht Tessa is en ze besluit daarin mee te gaan. Hierdoor komt ze in een moeilijke situatie.

Ik heb het boekje met veel plezier gelezen. Omdat het zo’n kort verhaal is voelde het als een ‘tussendoorboekje’ en daar was het precies goed voor. Ik vind het leuk dat het verhaal vanuit verschillende personages beschreven is waardoor je meer informatie krijgt. De beschrijvingen van de reis en de bezienswaardigheden zijn een waardevolle toevoeging.
Wel vind ik het prettiger als je mensen en situaties beter kan leren kennen, als er meer diepgang is en dit boek had van mij meer uitgewerkt mogen zijn.

Lisette Verboom
3 maanden geleden

Voor het OERgezellig boekenlab mocht ik Mikayla on Tour lezen van Marisa Koopman en er werd me gevraagd ook hier een recensie te plaatsen.

Marisa is een pseudoniem voor een schrijfster die al meerdere boeken op haar naam heeft staan.
De cover is aantrekkelijk en nodigt uit tot lezen. Het binnenwerk is netjes. Het verhaal is geschreven in de eerste persoon.
Als Mikayla zonder werk komt te zitten gaat ze aan de slag als reisvlogger. Mikayla gaat op reis naar verschillende bestemmingen en vlogt hierover. Ook als lezer kom je leuke feitjes te weten over verschillende plaatsen. Tijdens haar reizen ontmoet Mikayla verschillende mannen die niet allemaal het beste met haar voorhebben, maar gelukkig ook hele leuke mensen. Ook neemt ze de lezer mee in haar onzekerheid over haar huidprobleem.

Hoewel vooral de gedachten en overpeinzingen van de hoofdpersoon soms wat gekunsteld op me overkomen, is het verhaal verder aantrekkelijk en nodigt uit tot verder lezen. De omgeving waar de situaties zich afspelen worden goed omschreven, als lezer reis je daardoor echt mee met Mikayla. Het is een fijn boek om mee te kunnen ontspannen.

Xanne smid
3 maanden geleden

Dit recensie boek heb ik vorige week binnen gekregen via Oergezellig boekenlab. Natuurlijk wel met de bedoeling binnen een bepaalde tijd een recensie te schrijven.

Er werd gevraagd of ik interesse had in dit boek. En iedereen die mij kent weet dat ik een heus kattenvrouwtje ben😉 met een fascinatie voor Luxemburg.
Als er dan een boek vrijkomt dat over de liefde gaat, over katten gaat en zich een groot gedeelte afspeelt in Luxemburg dan is het 1+1 =2. Een inkoppertje en een echt Xanne boek.

Waar gaat dit boek over (achterflap)?
Miranda (25 en single) heeft een leuke baan in een creawinkel en werkt in haar vrije tijd als vrijwilligster bij een dierenorganisatie. Diep in haar hart zou ze best een leuke vriend willen hebben, maar tot nu toe heeft ze weinig geluk gehad in de liefde.
Als ze in de zomervakantie met haar tentje op een camping in Luxemburg staat, ontmoet ze diverse leuke mannen die haar hart sneller laten kloppen, maar of de ware er ook bij is?
Dan krijgt ze een folder van een kattenorganisatie in Jeruzalem, die vrijwilligers zoekt...

Wat vond ik van dit boek?
Ik had nog niet eerder iets gelezen van Saskia Schouten, de auteur. En moet eerlijk bekennen, dat ik sneller een boek pak van een bekende auteur of een boek dat aangeraden word.
Maar ik las de achterkant van het boek Kattenliefde en moest stiekem al grijnzen. Dit is toch wel een ik boek. Liefde, katten, Luxemburg, kortom een echte feelgood. En af en toe hebben wij daar allemaal behoefte aan.
Het boek leest heel snel. Korte hoofdstukken, korte zinnen, alles gaat snel snel. Ondanks dat alles soms wat te snel gaat, leer je de personages toch wel goed kennen. En eerlijk gezegd kreeg ik een beetje een boekenliefde voor Marco. Heerlijke vent lijkt me dat. Ruwe bolster blanke pit idee. Lol. Leuk verzonnen personage😉😊. Als ik Miranda was, had ik het wel geweten. Ik kan mij goed identificeren met Miranda. In haar vind je snel en makkelijk een nieuwe beste vriendin..

Ik heb genoten van het boek, vond het erg leuk te lezen.
Ik geef 4*

Linda
4 jaar geleden

Lieve sas, van harte gefeliciteerd met je eigen nieuwe tekstbureau en de daarbij behorende site. Zie er puik uit, meid! Maak er wat moois van. xxL

Wat is uw favoriete boek van Saskia Schouten?

Bekijk resultaten